Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε έναν πύργο 19 ορόφων με επιχειρήσεις στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές Ντάκα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Όπως έγινε γνωστό, ορισμένοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν για να γλυτώσουν από τις φλόγες, ενώ πολλοί έχουν εγκλωβιστεί στο κτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν κάνει γνωστό εάν υπάρχουν νεκροί, ενώ έκαναν λόγο για περίπου 10 τραυματίες, οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

«Δεκαεννέα μονάδες πυροσβεστών επιχειρούν στην περιοχή. Η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό του Μπανγκλαντές μπήκαν και αυτά στη μάχη με τις φλόγες» δήλωσε ο Μοχάμαντ Ρούσελ, αξιωματούχος του κέντρου ελέγχου των πυροσβεστών της Ντάκα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες και μαύρο καπνό να βγαίνουν από την πρόσοψη του κτηρίου και ένα πλήθος ανθρώπων να έχει συγκεντρωθεί στον δρόμο μπροστά από αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Xinhua ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του κτηρίου «FR Tower».

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτήρια είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, τη φτωχή αυτή χώρα της νότιας Ασίας με τα 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης