Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να συζητά με αυτή της Κίνας σχετικά με την ενδεχόμενη αποφυλάκιση τριών αμερικανών υπηκόων εγκλείστων σε κινεζικές φυλακές.

«Δεν θέλω να υπεισέλθω στις λεπτομέρειες, αλλά συζητάμε πολύ ενεργά για αυτό», ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τους Ντέιβιντ Λιν, 67 ετών, πάστορα φυλακισμένο από το 2006· Κάι Λι, 60 ετών, που εκτίει ποινή φυλάκισης δέκα ετών για κατασκοπεία από το 2018· και Μαρκ Σουίνταν, τεξανό επιχειρηματία που καταδικάστηκε το 2019.

Η Ουάσιγκτον κρίνει πως και οι τρεις τους έχουν φυλακιστεί άδικα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπλίνκεν, η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να εργάζεται για να επιλυθούν οι υποθέσεις τους. «Όχι μόνο έθεσα [το ζήτημα], έκανα μακρές συζητήσεις» για τις υποθέσεις τους, είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη συνέντευξη που παραχώρησε αφού ολοκλήρωσε το ταξίδι του στο Πεκίνο, το πρώτο αμερικανού ΥΠΕΞ έπειτα από πέντε χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποφυλάκισή τους θα ήταν «πολύ σημαντική και θετική εξέλιξη και εργαζόμαστε εντατικά» για αυτή, πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης