Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεσούκ. Σύμφωνα με την ίδια, επέστρεψαν στην Ουκρανία 41 αιχμάλωτοι πολέμου, μεταξύ των οποίων 28 στρατιωτικοί.

Η Βερεσούκ έγραψε σε μήνυμά της στο Telegram ότι ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι ένας ανώτερος εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ήταν μεταξύ εκείνων που επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Οι δύο χώρες έχουν ανταλλάξει αιχμαλώτους αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που άρχισε με τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Λεωφορεία με 25 συνολικά αμάχους αναχώρησαν από το Αζοφστάλ στη Μαριούπολη

Δώδεκα άμαχοι, μεταξύ των οποίων παιδιά, απομακρύνθηκαν με λεωφορείο από την χαλυβουργία Αζοφστάλ, τελευταίο θύλακα της ουκρανικής αντίστασης στην Μαριούπολη, μετέδωσε σήμερα Παρασκευή το Reuters επικαλούμενο τον απεσταλμένο του ρωσικού πρακτορείου RIA στην περιοχή.

Ουκρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι παραβίασε σήμερα την εκεχειρία που είχε στόχο την απομάκρυνση πολλών αμάχων που παραμένουν παγιδευμένοι σε υπόγεια των εγκαταστάσεων του βομβαρδισμένης χαλυβουργίας.

Λίγη ώρα αργότερα ένα ακόμη λεωφορείο με άλλους 13 αμάχους,  μεταξύ των οποίων ένα παιδί, αναχώρησε από το πολιορκημένο εργοστάσιο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία.

Και τρίτο λεωφορείο με 23 πολίτες

Παράλληλα ένα τρίτο λεωφορείο, που μετέφερε 23 πολίτες, αναχώρησε το βράδυ από την χαλυβουργία Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, η οποία πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο τον απεσταλμένο του ρωσικού πρακτορείου RIA στην περιοχή.