Το Ισραήλ εξαπέλυσε μετά τα μεσάνυχτα αεροπορικά πλήγματα στα περίχωρα της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στρατιώτης, μεταδίδει το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Περί τη 01:05 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση από το κατεχόμενο υψίπεδο του Γκολάν, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις στη νοτιοδυτική Δαμασκό», δήλωσε στρατιωτική πηγή στο SANA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στρατιώτης «τραυματίστηκε βαριά» σε αυτή την επιδρομή, η οποία προκάλεσε επίσης υλικές ζημιές, πρόσθεσε το πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ορισμένους από τους ισραηλινούς πυραύλους.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε εκρήξεις μέσα στη νύχτα στη συριακή πρωτεύουσα.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη συριακή επικράτεια, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιδίως ιρανικών δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, πάνω απ’ όλα του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Σπανίως επιβεβαιώνει επίσημα τις επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου, διαμηνύει ωστόσο συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του προ των πυλών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης