Βίντεο από τη νέα χερσαία εισβολή που πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης στη Γάζα έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) καθώς επίσης και ένα βίντεο από το συντονιστικό κέντρο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο άρματα μάχης περνούν και πάλι το φράχτη της Γάζας. Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε κοντά στη συνοικία Shejaiya στα ανατολικά του θύλακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έλαβαν μέρος δυνάμεις πεζικού, μηχανικού και τεθωρακισμένων. Παράλληλα, drones και μαχητικά ελικόπτερα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας παρείχαν αεροπορική κάλυψη.

Η επιχείρηση σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη νύχτα που οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού εισέρχονται για λίγο στη Λωρίδα της Γάζας, εν όψει της αναμενόμενης πλήρους χερσαίας εισβολής.

Δείτε το βίντεο:

Επιδρομή του ισραηλινού στρατού στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί πως το πεζικό τους πραγματοποίησε «στοχευμένη επιδρομή στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας» υποστηριζόμενο από «καταδιωκτικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη» και πλήττοντας στόχους της Χαμάς.

Οι στρατιώτες εγκατέλειψαν στη συνέχεια το παλαιστινιακό έδαφος χωρίς να έχουν τραυματίες, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του. Εκτός από την επιδρομή αυτή, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν πως βομβάρδισαν θέσεις της Χαμάς «σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας».

Παράλληλα με την επιχείρηση αυτή στο έδαφος, στόχοι «που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς» βομβαρδίσθηκαν στο κεντρικό τμήμα του θύλακα «και παντού στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως καταστράφηκαν πλατφόρμες εκτόξευσης ρουκετών, κέντρα διοίκησης της Χαμάς, ενώ εξουδετερώθηκαν μαχητές του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος.

Δείτε Live εικόνα από το μέτωπο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης