Τη ζωή του έχασε ένας από τους βασικούς υπόπτους για τη φερόμενη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, έπειτα από μυστηριώδες τροχαίο δυστύχημα.

Ο Μεσάλ Σάαντ Αλμποστάνι, ένας από τους 15 Σαουδάραβες, οι οποίοι βρίσκονταν στο προξενείο του Ριάντ, όταν και εξαφανίστηκε ο δημοσιογράφος της Washington Post, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για τα αίτια ή τις συνθήκες του τροχαίου, από το οποίο ο Αλμποστάνι έχασε τη ζωή του. Πάντως, σύμφωνα με το τουρκικό μέσο Yeni Safak, υπάρχει έντονη φημολογία ότι το δυστύχημα ήταν σκηνοθετημένο.

Ο Αλμποστάνι φέρεται να συμμετείχε στην εικαζόμενη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, τα ίχνη του οποίο αγνοούνται από τις 2 Οκτωβρίου, όταν και μπήκε στο προξενείο της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κασόγκι διέμενε μόνιμα στη Νέα Υόρκη και ήταν γνωστός για την επικριτική του στάση εναντίον της βασιλικής οικογένειας των Σαλμάν.

Την ημέρα της εξαφάνισης, 15 Σαουδάραβες, μεταξύ των οποίων και ο Αλμποστάνι, αφίχθηκαν υπό άκρα μυστικότητα στην Κωνσταντινούπολη και μετέβησαν στο προξενείο. Και οι 15, αποχώρησαν από την Τουρκία λίγες ώρες αργότερα.