Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ

Ο ακαδημαϊκός Κέβιν Ρόμπερτς, πρόεδρος του The Heritage Foundation, μιας συντηρητικής δεξαμενής σκέψης στο Όστιν του Τέξας, μιλώντας στο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ την Πέμπτη, δεν μάσησε τα λόγια του, και είπε ευθέως στους παγκοσμιοποιητές, ότι «Είστε μέρος του προβλήματος, δεν είστε η λύση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τίτλο «Τι να περιμένουμε από μια πιθανή ρεπουμπλικανική κυβέρνηση», ο Ρόμπερτς δεν χαρίστηκε στην παγκόσμια ελίτ.

«Θα είμαι ειλικρινής», άρχισε ο Ρόμπερτς, προσθέτοντας «η ατζέντα που πρέπει να έχει κάθε άτομο μέλος της μελλοντικής Ρεπουμπλικανικής κυβέρνησης, είναι να συντάξει μια λίστα με όλα όσα έχουν προταθεί ποτέ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, και να αντιταχθεί σε όλα χονδρικά».

Προέτρεψε περαιτέρω ότι «όποιος δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει αυτό και να αφαιρέσει αυτή την εξουσία των μη εκλεγμένων γραφειοκρατών και να την δώσει πίσω στον αμερικανικό λαό, είναι απροετοίμαστος να είναι μέρος της επόμενης συντηρητικής κυβέρνησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν η συζήτηση στράφηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρόμπερτς είπε στον οικοδεσπότη του πάνελ, Σερ Ρόμπιν Νίμπλετ, που είναι «διακεκριμένος συνεργάτης» του Chatham House, ότι «είναι αστείο που εσείς ή οποιοσδήποτε περιγράφει το Νταβός ως προστασία της φιλελεύθερης δημοκρατίας», προσθέτοντας «Είναι εξίσου γελοίο να χρησιμοποιείτε τη λέξη “δικτατορία” στο Νταβός και να το στοχεύετε στον Πρόεδρο Τραμπ… Νομίζω ότι αυτό είναι παράλογο».

Και συνέχισε, «Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ στο Νταβός, είναι να εξηγήσω σε πολλούς ανθρώπους σε αυτήν την αίθουσα που παρακολουθούν, με όλο το σεβασμό – τίποτα προσωπικό – ότι είστε μέρος του προβλήματος».

«Οι πολιτικές ελίτ λένε στους μέσους ανθρώπους… ότι η πραγματικότητα είναι «x», ενώ στην πραγματικότητα, η πραγματικότητα είναι «y», δήλωσε περαιτέρω ο Ρόμπερτς, δίνοντας πολλά παραδείγματα σε σχέση με τα ανοιχτά σύνορα, τη μετανάστευση, τα θέματα φύλου και το συνεχές ταξίδι ενοχής που οι ελίτ υποβάλλουν τους καθημερινούς ανθρώπους σε ό,τι αφορά στην «υπαρξιακή απειλή» της κλιματικής αλλαγής, ενώ υποκριτικά πετούν εδώ κι εκεί με τα ιδιωτικά τους τζετ.

«Οι “λύσεις” [που προτείνετε] κοστίζουν περισσότερες ζωές ειδικά στην Ευρώπη με το θέμα θέρμανσης, από το ίδιο το πρόβλημα».

Σε ένα άρθρο που γράφτηκε πριν από τη συζήτηση, ο Ρόμπερτς σημείωσε «Οι διαβόητοι υποκριτικοί αυτοαποκαλούμενοι μαρξιστές, οι περιβαλλοντολόγοι με ιδιωτικά αεροσκάφη και οι ανθρωπιστές που γειτνιάζουν με τη γενοκτονία θέλουν να ακούσουν από το Heritage Foundation πώς μπορούν να «ξανοικοδομήσουν την εμπιστοσύνη» με τους καθημερινούς Αμερικανούς εναντίον των οποίων έχουν οπλίσει τους θεσμούς τους».

 

Να σημειωθεί ότι το 2017, πάλι στο Νταβός, ο Κλάους Σβαμπ είχε πει ότι στο σύντομο μέλλον, όλοι θα μπορούσαν να έχουν εγκεφαλικά εμφυτεύματα και να μην χρειάζονται πλέον οι δημοκρατικές εκλογές.

Δείτε στο 7: 45 το επίμαχο σημείο

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης