Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις στο Αφγανιστάν έλαβαν νοσηλεία από τον Ιούνιο σε ιατρικές εγκαταστάσεις που υποστηρίζει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 7.600 μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής υπηρεσία.

Τις πρώτες 10 ημέρες του Αυγούστου η ΔΕΕΣ παρείχε νοσηλεία σε 4.042 τραυματίες, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι περισσότεροι από 3.500 έλαβαν νοσηλεία μόνον την περασμένη εβδομάδα κατά την κατάληψη από τους Ταλιμπάν μεγάλων ζωνών εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Καμπούλ, η οποία έπεσε χωρίς μάχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΕΣ Ρόμπερτ Μαρντίνι εξέφρασε την ανακούφισή του που αποφεύχθηκε στην Καμπούλ ένας “καταστροφικός αστικός πόλεμος”, όταν οι μαχητές των Ταλιμπάν προήλασαν στην πόλη.

“Οι ιατρικές μας ομάδες και τα κέντρα φυσικής αποκατάστασης αναμένουν ότι θα δέχονται ασθενείς για μήνες και χρόνια στο εξής οι οποίοι θα αναρρώνουν από τραύματα από εκρηκτικούς μηχανισμούς που υπάρχουν στη χώρα, πολλοί από τους οποίους είναι νέοι και τοποθετήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες”, προσθέτει σε ανακοίνωσή του.

“Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε τις πτέρυγές μας γεμάτες με παιδιά και νεαρούς άνδρες και γυναίκες που έχουν ακρωτηριαστεί”, σημειώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΔΕΕΣ, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Αφγανιστάν από το 1987, διαθέτει προσωπικό περίπου 1.800 ανθρώπων από τη χώρα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων βρίσκονται χειρουργικές ομάδες, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Φλοριάν Σεριέ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης