Ο ισραηλινός στρατός αποσύρει όλα τα χερσαία στρατεύματά του από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με εξαίρεση μία ταξιαρχία.

Η συγκεκριμένη ταξιαρχία παραμένει για να διασφαλίσει τον διάδρομο που ενώνει τα δύο τμήματα της Λωρίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ενέργεια αυτή έγινε σήμερα γνωστή από έναν εκπρόσωπο τύπου του στρατού.

Μάλιστα και ο ιστότοπος Jerusalem Post αναφέρεται στην απόσυρση των χερσαίων δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Jerusalem Post:

«Η 98η μεραρχία, αποτελούμενη από τρεις ταξιαρχίες, αποχώρησε από τη Λωρίδα της Γάζας μετά από τέσσερις μήνες επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ταξιαρχία Nahal θα παραμείνει στη Λωρίδα ως σταθερή δύναμη, εμποδίζοντας τους κατοίκους της Γάζας να επιστρέψουν στη βόρεια Γάζα. Ο ηγέτης του Κόμματος της Ενωμένης Δεξιάς, Γκίντεον Σαάρ, σχολίασε την κίνηση σε μια ανάρτηση στο Χ. “Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί αργότερα στον πόλεμο, η συνεχής μείωση του μεγέθους των δυνάμεων και η ένταση της στρατιωτικής πίεσης τους τελευταίους μήνες μας κράτησε μακριά από την επίτευξη των πολεμικών στόχων”.”Αυτό συνδέεται άμεσα με την απομάκρυνσή μας από τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας για ομήρους”, πρόσθεσε».

Σημειώνεται πως το Ισραήλ σχεδίαζε το τελευταίο διάστημα χερσαία εισβολή στη νότια πόλη Ράφα, όπου έχουν καταφύγει περίπου 2,3 εκατομμύρια εκτοπισμένοι, ισχυριζόμενο ότι η πόλη είναι από τα ελάχιστα προπύργια της Χαμάς που έχουν απομείνει.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να μην προχωρήσει στην επέμβαση, η κυβέρνηση Νετανιάχου έδειχνε μέχρι χθες ανυποχώρητη.

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπείες του Ισραήλ και της Χαμάς θα μεταβούν σήμερα στην Αίγυπτο, για συνομιλίες με τον διευθυντής της CIA, Μπιλ Μπερνς και τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, σύμφωνα με το αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης Al-Qahera News.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης