Στο τέρμα μιας σήραγγας παγιδευμένης με εκρηκτικά στη Λωρίδα της Γάζας, Ισραηλινοί στρατιώτες ανακάλυψαν μικρά κελιά όπου ο στρατός λέει ότι η Χαμάς κρατούσε περίπου 20 ομήρους.

Στη σήραγγα υπήρχαν ένας αποθηκευτικός χώρος, πέντε μικρά δωμάτια πίσω από μεταλλικά κάγκελα, τουαλέτες, στρώματα, ακόμη και ζωγραφιές ενός παιδιού το οποίο απελευθερώθηκε τον Νοέμβριο, είπε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανένας όμηρος δεν βρισκόταν στη σήραγγα όταν την ανακάλυψαν οι στρατιώτες.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόγειου λαβύρινθου και είπε ότι έφερε στο σημείο δημοσιογράφους για να καταγράψουν τα ευρήματα προτού να καταστρέψει τη σήραγγα. Η είσοδός της, σύμφωνα με τον Χαγκάρι, ήταν στο σπίτι ενός μέλους της Χαμάς στο Χαν Γιουνίς, στην πόλη της νότιας Γάζας όπου επικεντρώνονται οι μάχες τις τελευταίες εβδομάδες.

«Οι στρατιώτες μπήκαν στη σήραγγα όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τρομοκράτες, ξεκίνησε μάχη που τελείωσε με την εξόντωση των τρομοκρατών», είπε ο Χαγκάρι, εξηγώντας ότι ο χώρος ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουμε, περίπου 20 όμηροι κρατήθηκαν στη σήραγγα σε διάφορες περιόδους, κάτω από σκληρές συνθήκες, χωρίς φως του ήλιου, με ελάχιστο οξυγόνο και φρικτή υγρασία, που δυσκολεύει την αναπνοή», είπε.

Ορισμένοι από τους ομήρους που κρατήθηκαν εκεί απελευθερώθηκαν τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Κατάρ. Άλλοι είναι μεταξύ των 130 που παραμένουν ακόμη στη Γάζα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης