Ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, με ανάρτησή του στο Twitter, ενημέρωσε πως πρόκειται για fake news η πληροφορία που μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ ότι συμφωνήθηκε η Αυστρία πρόκειται να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό πρακτορείο Sputnik ανέφερε νωρίτερα ότι ο Αυστριακός καγκελάριος, Καρλ Νεχάμερ, δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνησή του και η εταιρεία OMV συμφώνησαν να πληρώνουν για τις εισαγωγές ρωσικού αερίου με ρούβλια όπως έχει ζητήσει η Μόσχα.

Ισχυρισμός τον οποίο ωστόσο διαψεύδει ο ίδιος καγκελάριος, ο οποίος τονίζει στο Twitter: «Πριν διαδοθούν περαιτέρω οι ψεύτικες ειδήσεις της ρωσικής προπαγάνδας, εδώ. Φυσικά, η OMV θα συνεχίσει να πληρώνει τις παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία σε ευρώ. Η Αυστρία εμμένει στις από κοινού συμφωνημένες κυρώσεις της ΕΕ».

Νωρίτερα η Αυστριακή υπουργός Ενέργειας Λεονόρε Γκεβέσλερ, με δήλωσή της είχε ενημερώσει πως «οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Αυστρία συνεχίζονται χωρίς περιορισμούς και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό θα αλλάξει».