Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε 3 τετραγ. χιλιόμετρα εδάφους κοντά στο Μπαχμούτ, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ένα από τα επίκεντρα της αντεπίθεσης των δυνάμεων του Κιέβου που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας.

«Στον τομέα του Μπαχμούτ, την περασμένη εβδομάδα απελευθερώθηκαν 3 τετραγ. χιλιόμετρα. Συνολικά, έχουν απελευθερωθεί 40 τετραγ. χιλιόμετρα στη νότια πτέρυγα του τομέα του Μπαχμούτ», μιας πόλης που καταλήφθηκε τον Μάιο από τη Ρωσία, δήλωσε η υφυπουργός Χάνα Μαλιάρ στην τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία καταδίκασε τις «προκλητικές», όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της Ρωσίας, μία ημέρα αφού ρωσικό πολεμικό πλοίο εξαπέλυσε προειδοποιητικά πυρά κατά εμπορικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα.

«Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τις προκλητικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 13 Αυγούστου στη Μαύρη Θάλασσα σχετικά με το τουρκικό πλοίο ξηρού φορτίου ‘Sukru Okan’ που έπλεε προς το λιμάνι Ισμαήλ», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

«Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό παραβίασε τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και άλλα πρότυπα διεθνούς δικαίου. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν παράδειγμα της εσκεμμένης πολιτικής της Ρωσίας του να θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας στη Μαύρη Θάλασσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης