Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι προωθεί τις θέσεις του γύρω από το Μπαχμούτ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, παρά την «άγρια μάχη» ένα μήνα μετά την επίσημη έναρξη της αντεπίθεσης των στρατευμάτων του Κιέβου.

«Προωθούμαστε κοντά στο Μπαχμούτ και αυτό συνεχίζεται», δήλωσε στο Telegram ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας Ολεξάντρ Σίρσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και πολλές εβδομάδες, ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται στις πτέρυγες του μετώπου στο Μπαχμούτ, επίκεντρο των μαχών στο Ντονμπάς, προχωρώντας σταδιακά, ενώ οι Ρώσοι διατηρούν για την ώρα τον έλεγχο στο εσωτερικό της πόλης την οποία κατέλαβαν τον Μάιο.

«Η επίθεση των δυνάμεών μας στις κατευθύνσεις της Μελιτόπολης, του Μπερντιάνσκ (νοτιοανατολικά) και του Μπαχμούτ συνεχίζεται», δήλωσε από την πλευρά της η Χάνα Μαλιάρ, υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

«Τα στρατεύματά μας ροκανίζουν κάθε μέτρο εδάφους του εχθρού στο οποίο διεξάγεται άγρια μάχη. Προχωρούν», ανέφερε στο Telegram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια δήλωσε επίσης ότι η «κατάσταση στην περιοχή του Μπαχμούτ είναι και πάλι τεταμένη, οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται», προσθέτοντας ότι ο εχθρός συγκεντρώνει εφέδρους.

Η Ουκρανία διεξάγει από τις αρχές Ιουνίου αντεπίθεση με στόχο την ανακατάληψη εδαφών που έχει καταλάβει η Μόσχα στα ανατολικά και τα νότια, λέγοντας ότι σε αυτή τη φάση έχει ανακαταλάβει περίπου δέκα κοινότητες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης