Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, κάλεσε τους ανώτατους αξιωματούχους εθνικής ασφαλείας του να σκεφτούν το «χειρότερο δυνατό σενάριο» και να προετοιμαστούν για «φουρτουνιασμένες θάλασσες», καθώς το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση εσωτερικών και εξωτερικών απειλών.

«Η πολυπλοκότητα και η δυσκολία των θεμάτων εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε τώρα έχουν αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ την Τρίτη σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του κόμματος, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να έχουμε στη σκέψη μας το χειρότερο δυνατό σενάριο και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μεγάλες δοκιμασίες από ισχυρούς αντίθετους ανέμους και κύματα, ακόμη και επικίνδυνες φουρτουνιασμένες θάλασσες», δήλωσε.

Ο Σι, ένας από τους πιο ισχυρούς ηγέτες της Κίνας εδώ και δεκαετίες, καταφεύγει σε τέτοιου είδους οδηγίες ολοένα και πιο συχνά, σε μία περίοδο διεθνούς γεωπολιτικής αναταραχής και με αρκετά ζητήματα της Κίνας πρωτίστως με τις ΗΠΑ, αλλά και με την Ε.Ε. να μένουν ανοιχτά.

Σύμφωνα με τον Σι για την «συνολική εθνική ασφάλεια», η Κίνα έχει εισάγει μια σειρά από νομοθεσίες για την προστασία της από απειλές, όπως για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την κατασκοπεία, την κυβερνοασφάλεια, τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, τις εθνικές πληροφορίες και την ασφάλεια δεδομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης