Αλήθεια, πόσοι ναζί υπάρχουν ακόμα στην Ευρώπη, στις ευρωπαϊκές πλατείες και στις πολιτικές πρωτοβουλίες που οδήγησαν ορισμένες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην αυτονομία; Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Φράνκο Φρακάσι, πολλοί, όπως αναφέρει στο βιβλίο του «IV Reich» (Τέταρτο Ράιχ). Είναι ένα ταξίδι στη λεγόμενη «Μαύρη Διεθνή», η οποία έχει ρυθμίσει τα παγκόσμια γεγονότα και έχει επιστρέψει αυτές τις μέρες που χαρακτηρίζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Φρακάσι, αυτή η οντότητα είναι η «κόρη» εκείνων των ναζί που κατέφυγαν στην Αμερική μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και των οποίων οι «γιοι», εκπαιδευμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, έγιναν πρωταγωνιστές στις νέες ηγεσίες των χωρών που αποσχίστηκαν από την πρώην ΕΣΣΔ. Στη Λετονία, στην Εσθονία, στη Λιθουανία, στην Ουκρανία. Όλα, σύμφωνα με τον Φρακάσι, έχουν κοινό παρονομαστή τις «μαύρες» ομάδες, έτοιμες να διεισδύσουν στους δρόμους, στα κοινωνικά κινήματα και στις νέες κυβερνήσεις. Η υπόθεση της Ουκρανίας είναι, μεταξύ άλλων, πολύ επίκαιρη λόγω του πολέμου των τελευταίων ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φρακάσι είναι δημοσιογράφος που ασχολείται με τη γεωπολιτική. Άρχισε να γράφει το 1988, εργάστηκε για ιταλικές και διεθνείς εφημερίδες και στη συνέχεια έγινε πολεμικός ανταποκριτής (Βοσνία, Κόσοβο, Αγκόλα, Ιράκ, Αφγανιστάν). Έχει, επίσης, ασχοληθεί με μεγάλες έρευνες  που αφορούν στη διαφθορά, τη μαφία, την τρομοκρατία και τις μυστικές υπηρεσίες. Πολλές από τις έρευνές του έχουν μετατραπεί σε βιβλία ή ταινίες. Σκηνοθέτησε, επιπλέον, δεκαπέντε ερευνητικά ντοκιμαντέρ, τρία από τα οποία ήταν φιναλίστ για το βραβείο «Ilaria Alpi». Για το ένα, στον διαγωνισμό στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου κέρδισε το «Nastro d’Argento» ως το καλύτερο ιταλικό ντοκιμαντέρ.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει στο βιβλίο του τη θέση ότι η ναζιστική οργάνωση «Οντέσσα» βρίσκεται στο κέντρο των εδαφικών διεκδικήσεων, στις αυριανές στρατηγικές της ΕΕ, στη σύνθεση των κυβερνήσεων που, για παράδειγμα στην Εσθονία εμποδίζουν το 40% του ρωσικού πληθυσμού να έχει διαβατήριο, και επομένως, να ψηφίσει. Τι Ευρώπη χτίζουμε; αναρωτιέται ο Φρακάσι. Και, κυρίως, με ποιο τίμημα για τη δημοκρατία και τις ατομικές ελευθερίες;

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο ιταλικό δίκτυο «Βyoblu24.com», «τα τάγματα των ναζί υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα». Στην Ευρώπη -σύμφωνα με τον ίδιο- κλείνουμε τα μάτια γιατί πιστεύουμε ότι ο ναζισμός και ο φασισμός ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος περιγράφει τις έρευνες που έκανε για τους ναζί στην Ουκρανία αποκαλύπτοντας πως μπήκε σε «μαύρη λίστα», αυτός, η γυναίκα του και το παιδί του. Μάλιστα, όταν επισκέφτηκε την Ουκρανία , καλεσμένος του δημάρχου της Οδησσού, κατέληξε στη φυλακή λόγω των άρθρων του.

Αναφέρεται επίσης σε μια κωμόπολη των ΗΠΑ, στην περιφέρεια του Σινσινάτι, στην Πάρμα, όπου εκεί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μετακινήθηκαν οι χειρότεροι Ουκρανοί εγκληματίες πολέμου. Περιγράφει πώς όλοι αυτοί οι ναζί έφτασαν στην  κορυφή της πυραμίδας, συνεργάστηκαν με δυτικές μυστικές υπηρεσίες, με πολυεθνικές εταιρείες για να επιστέψουν έπειτα στην Ουκρανία και να την κατακτήσουν εκ νέου. Επίσης, αποκαλύπτει μεταξύ άλλων πως η γυναίκα του προέδρου της Ουκρανίας το 2004 ήταν ναζί, αφού – όπως επισημαίνει – υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, ο Φρακάσι κάνει σαφές πως πίσω από τους ναζί και τους φασίστες κρύβονται οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, που τους χρησιμοποιούν για να πετύχουν τα σχέδιά τους.

Αναφέρεται ακόμα και στην Ιταλία, σε πραξικοπήματα που δεν έγιναν και τελευταία στιγμή ακυρώθηκαν επειδή, οι Αρχές το ανακάλυψαν. Σε σπουδαίες συνεντεύξεις με ναζί, οι οποίοι του αποκάλυψαν πώς υπήρχε διείσδυση σε Αριστερά κόμματα, προκειμένου να τα ελέγχουν. Μιλά για δημοσιογράφους, δικαστές, στρατιωτικούς, άτομα των μυστικών υπηρεσιών, τέκτονες και άνδρες της Ακροδεξιάς που εμπλέκονται σε όλα αυτά.

«Το 1991, όταν οι δημοκρατίες της Βαλτικής χωρίστηκαν από τη Ρωσία, το έκαναν με βίαιο τρόπο, με μικρούς εμφύλιους πολέμους. Και αυτοί που μάχονταν ενάντια στον Κόκκινο Στρατό της εποχής ήταν αυτοί. Ήταν ναζί και φασίστες από την Οδησσό. Στάλθηκαν χιλιάδες εκεί. Οι γιοι των SS των Λετονών, των Λιθουανών και των Εσθονών στάλθηκαν εκεί για να πολεμήσουν τους Ρώσους. Και αναρωτιόμαστε τώρα γιατί έχουμε προβλήματα με το μεταναστευτικό  και υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που αρνούνται την ποσόστωση. Γιατί υπάρχουν πάντα τέτοιες χώρες, που αρνούνται να λάβουν μετανάστες. Και λέμε η Ευρώπη είναι κακιά… μα κοιτάξτε τι συμβαίνει», λέει μεταξύ άλλων ο Φρακάσι και προσθέτει:

«Στην Ευρώπη αυτό συμβαίνει και κλείνουμε τα μάτια, διότι πιστεύουμε ότι ο ναζισμός και ο φασισμός ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Δεν είναι παλιά πράγματα, τα έχουμε τώρα στην Ευρώπη. Στην Ουγγαρία, την Πολωνία, την Τσεχία, την Εσθονία. Αντίθετα, είναι ένα πολύ επίκαιρο θέμα».

«Στη Λευκορωσία υπήρξε ένα μεγάλο δημοκρατικό κίνημα, που έφερε χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους ώστε να ανατρέψει την τελευταία δικτατορία που υπάρχει… του Λουκασένκο. Από έρευνες που έχω κάνει, ανακάλυψα ότι οι διοργανωτές αυτών των διαδηλώσεων είναι οι ίδιοι, όχι φίλοι αυτών… οι ίδιοι ακριβώς που οργάνωσαν το ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2013 -2014 και γύρισαν το 2019 στη Λευκορωσία. Πρέπει να αρχίσουμε να ανοίγουμε τα μάτια μας και να συνειδητοποιούμε σε τι κόσμο ζούμε και ότι οι συγκεκριμένες ιδεολογίες δεν ανήκουν στο παρελθόν», καταλήγει.

Παρακολουθήστε με ελληνικούς υπότιτλους όλα όσα είπε ο Ιταλός δημοσιογράφος:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης