Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drone κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που ταξίδευε στην Ερυθρά Θάλασσα εξαπέλυσαν οι Χούθι όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διοίκηση (U.S. Central Command) με ανάρτησή της στο Twitter.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επίθεση έγινε κάπου ανάμεσα στις 10 το πρωί και τις 17:20 το απόγευμα (ώρα Υεμένης) της Δευτέρας με στόχο το φορτηγό πλοίο Cyclades που έπλεε υπό σημαία Μάλτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την ίδια ανακοίνωση «οι αρχικές αναφορές επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και το πλοίο συνέχισε κανονικά την πορεία του».

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης αναφέρθηκε στην «επιχείρηση».

Σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση το πρωί της Δευτέρας οι δυνάμεις της USCENTCOM ενεπλάκησαν και κατέστρεψαν ένα drone των Χούθι που είχε προορισμό τα αμερικανικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού USS Philippine Sea και USS Laboon στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Κρίθηκε ότι το drone αποτελούσε άμεση απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή. Οι ενέργειες αυτές γίνονται για να προστατευθεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και να γίνουν τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα» καταλήγει η αμερικανική ανακοίνωση.

Η τοποθεσία που σημειώθηκε το περιστατικό

Τι λέει το Πεντάγωνο για την επίθεση των Χούθι

«Μέχρι στιγμής δεν έχει απειληθεί πλοίο με ελληνική σημαία, μόνο πλοίο ελληνικών συμφερόντων» ανέφερε το Πεντάγωνο σχολιάζοντας το περιστατικό ενώ σημείωσε πως «η EUNAVFOR ASPIDES μέχρι στιγμής έχει προστατεύσει – συνοδεύσει αρκετά πλοία ελληνικών συμφερόντων ή μερικά με ελληνική σημαία». «Για το χθεσινό συμβάν υπήρχε μια μαζική επίθεση με πυραύλους και UAV που κράτησε αρκετές ώρες», διευκρίνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης