Στα Ηνωμένα Έθνη αυτήν την εβδομάδα η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια δύσκολη πρόκληση: με την πρώτη της εμφάνιση ενώπιον των παγκόσμιων ηγετών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και με το πρόγραμμα ύπνου της τριών μηνών κόρης της.

Η 38χρονη Άρντερν από τον περασμένο Οκτώβριο που ανέλαβε την εξουσία έγινε η δεύτερη εκλεγμένη ηγέτις που γεννά στο διάστημα της θητείας της μετά την πρωθυπουργό του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο το 1990.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι μόνο η νεότερη πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας της, αλλά και η πρώτη που πήρε άδεια μητρότητας κατά τη διάρκεια της θητείας της, γεγονός που θεωρείται ευρέως ως ένα σύμβολο προόδου για τις γυναίκες.

Ενώ είναι επιφορτισμένη με την προετοιμασία της πρώτης της ομιλίας στα Ηνωμένα Έθνη που θα εκφωνήσει την Πέμπτη, χρειάστηκε παράλληλα να διασχίσει την υφήλιο με το τριών μηνών κοριτσάκι της, τη Νίβι Τε Αρόχα.

Η Άρντερν, η οποία θηλάζει και δεν μπορεί να βρεθεί μακριά από το μωρό της για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα συνοδεύεται από τον σύντροφό της Κλαρκ Γκέιφορντ, ο οποίος έχει αναλάβει την πλήρη φροντίδα της Νίβι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι τυχερή. Έχω ένα απίστευτο δίκτυο στήριξης γύρω μου. Έχω τη δυνατότητα να πάρω το παιδί μου μαζί στη δουλειά. Δεν υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείς να το κάνεις αυτό» δήλωσε η Άρντερν σε μια εκδήλωση με θέμα την κοινωνική ευημερία που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη την Κυριακή.

«Αν δεν υπάρξει μια κουλτούρα που δέχεται ότι οι μητέρες και τα παιδιά είναι κομμάτι του εργασιακού μας χώρου, τότε δεν θα αλλάξουμε τίποτε. Οπότε, αν μπορώ να κάνω ένα πράγμα και αυτό είναι απλώς να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε τα πράγματα, τότε θα είμαι ικανοποιημένη ότι κάτι κατορθώσαμε» είπε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.

Όταν ο συντονιστής της εκδήλωσης σημείωσε ότι η τριών μηνών Νίβι βρίσκεται στα παρασκήνια και είναι ήρεμη, η Άρντερν απάντησε χαριτολογώντας: «Δεν ήταν στις 03.30 το πρωί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης