Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ενημέρωσε πως ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, «λίγο μετά που οι δολοφόνοι της Χαμάς σκότωσαν ανθρώπους εδώ στην Ιερουσαλήμ» όπως ανέφερε.

O πρωθυπουργός του Ισραήλ επισημαίνει στην ανάρτησή του: «Του είπα ότι είναι η ίδια Χαμάς που διέπραξε τη φρικτή σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και η ίδια Χαμάς που προσπαθεί να μας δολοφονήσει παντού. Του είπα πως έχω ορκιστεί να εξαλείψω τη Χαμάς. Τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον πόλεμο μέχρι να πετύχουμε τρεις στόχους: Την απελευθέρωση όλων των ομήρων, την ολοκληρωτική εξάλειψη της Χαμάς και την διασφάλιση ότι καμιά άλλη παρόμοια απειλή δεν θα έρθει ποτέ ξανά από την Γάζα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμφωνήσαμε ότι γυναίκες, παιδιά και ξένοι όμηροι θα ελευθερωθούν κατά προτεραιότητα», είπε ο ισραηλινός πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Welt TV, μιλώντας στην αγγλική γλώσσα.

«Η Χαμάς – η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που από το 2007 έχει υπό τον έλεγχό της τη Λωρίδα της Γάζας – διέπραξε αποτρόπαιες δολοφονίες», σημείωσε ο Νετανιάχου αναφερόμενος στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ η οποία στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.200 ανθρώπους.

Δείτε Live εικόνα από το μέτωπο:

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αντονι Μπλίνκεν, τόνισε από την πλευρά του την ανάγκη προστασίας των αμάχων στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου πολλοί έχουν καταφύγει, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κατά την συνάντησή του με τον Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ, ο Μπλίνκεν «υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν υπόψη η κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών και η προστασίας των πολιτών στη νότια Γάζα πριν από οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «προέτρεψε το Ισραήλ να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για να αποφευχθούν οι απώλειες πολιτών».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε συναντήσεις με τον Ισραηληνό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ, ενώ συμμετείχε στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο της χώρας, όπου τόνισε την ανάγκη το Ισραήλ να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στη Δυτική Όχθη. Ζήτησε έτσι από την ισραηλινή δικαιοσύνη να διώξει «τους εξτρεμιστές εποίκους που διαπράττουν βιαιότητες κατά των Παλαιστινίων στην (κατεχόμενη) Δυτική Οχθη».

Υπενθύμισε επίσης τη δέσμευση των ΗΠΑ να λάβουν απτά βήματα για την προώθηση ενός παλαιστινιακού κράτους που ζει με ειρήνη, ελευθερία και ασφάλεια δίπλα στο Ισραήλ.

Στο μεταξύ, ο Μπλίνκεν έχει ήδη φτάσει στη Ραμάλα για να συναντήσει τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης