Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, πως κατέρριψαν οχτώ βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τον στρατό της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου, καθώς και 18 drones τύπου Shahed, τα οποία στάλθηκαν να πλήξουν στόχους σε νότιες περιφέρειες, τις πρώτες πρωινές ώρες, διευκρινίζοντας πως τέσσερις πολίτες χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες στην πρωτεύουσα.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περί τις 04:00» (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), η Ρωσία «άρχισε πυραυλική επίθεση εναντίον της περιφέρειας του Κιέβου. Συνολικά, η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε οχτώ εναέριους στόχους που πέταγαν προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας με βάση τη βαλλιστική τροχιά (τους)», ανέφερε η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θραύσματα πυραύλου κατέπεσαν στη συνοικία Νταρνίτσκι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, ανέφερε από τη δική της πλευρά η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου.

Τέσσερις κάτοικοι χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες: άνδρας, 21 ετών, που υπέστη τραύματα από θραύσματα πυραύλου στα κάτω άκρα και τρεις γυναίκες που υπέστησαν σοκ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, τον Βιτάλι Κλίτσκο, «τμήμα πυραύλου προκάλεσε ζημιά σε κτήριο υπό κατασκευή στη συνοικία Νταρνίτσκι», προκαλώντας πυρκαγιά που κατασβέστηκε γρήγορα, ενώ άλλο θραύσμα κατέπεσε σε χώρο πρασίνου. Νωρίτερα, ανέφερε πως στη συνοικία Χολοσίβσκι, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Κιέβου, τμήμα πυραύλου κατέπεσε στην οροφή πολυκατοικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η ουκρανική αεροπορία ανέφερε πως καταστράφηκαν 18 UAVs που κατευθύνονταν προς τον νότο.

Οι ουκρανικές αρχές θεωρούν πως η Ρωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα εκστρατεία πληγμάτων εναντίον ενεργειακών υποδομών της χώρας εν μέσω χειμώνα, όπως και το 2022.

Τον περασμένο χειμώνα, εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ καταγραφόταν κύμα κακοκαιρίας. Έκτοτε, το Κίεβο δηλώνει πως ενίσχυσε την αντιαεροπορική άμυνά του χάρη σε δωρεές όπλων της Δύσης, αλλά τονίζει πως θα χρειαστεί περισσότερα συστήματα για την προστασία ευάλωτων περιοχών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης