Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε αγορά και σε στάση δημόσιων συγκοινωνιών στην νότια ουκρανική πόλη Χερσώνα, ανακοίνωσε ο στρατός της Ουκρανίας.

Η νότια στρατιωτική διοίκηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η Χερσώνα έγινε στόχος βομβαρδισμών καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκφωνούσε ομιλία κατά την οποία απεικόνιζε τη χώρα του να μην βρίσκεται σε πόλεμο με τον ουκρανικό λαό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει με σφοδρότητα τη Χερσώνα. Για άλλη μια φορά, σκοτώνει ανελέητα τον άμαχο πληθυσμό», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram, επιβεβαιώνοντας τον αριθμό των νεκρών.

«Ο κόσμος δεν έχει το δικαίωμα να ξεχνά ούτε μια στιγμή ότι η ρωσική βαναυσότητα και επιθετικότητα δεν έχουν όρια», είπε σε μια ανάρτηση που συνόδευε φωτογραφίες πτωμάτων να κείτονται στο πεζοδρόμιο, σπασμένες προσόψεις καταστημάτων και μια στάση δημόσιων συγκοινωνιών κατεστραμμένη.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι η πόλη δέχτηκε επίθεση από ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων Grad.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουκρανία ανακατέλαβε τη Χερσώνα τον Νοέμβριο μετά από σχεδόν οκτώ μήνες κατοχής από τις ρωσικές δυνάμεις που την κατέλαβαν αμέσως μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο.

Η πόλη Χερσώνα και οι γύρω περιοχές βρίσκονται υπό σχεδόν συνεχή βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις στην αντίθετη πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης