Ο CEO της Boeing, Ντέιβιντ Καλχούν, μετά το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε στα 16.000 πόδια με το αεροσκάφος της Alaska Airlines παραδέχτηκε δημόσια ότι «έκανε λάθος», σχετικά με την αποκόλληση μέρους της ατράκτου του εν πτήση.

Διαβάστε επίσης: Boeing 737 Max 9: Η United Airlines βρήκε χαλαρά μπουλόνια κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος τόνισε ότι το προσωπικό και η Boeing θα συνεργαστεί με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών, για να γίνει έρευνα σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος.

Ακόμη, υποστήριξε ότι «θα το προσεγγίσουμε όλο αυτό αρχικά αναγνωρίζοντας το λάθος μας. Κι έπειτα με 100% και πλήρη διαφάνεια σε κάθε βήμα της διαδικασίας».

«Θα καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα στην FAA (Ομοσπονδιακή Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας), που πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τους πελάτες αεροπορικών εταιρειών, οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν τα αεροπλάνα στην υπηρεσία με ασφάλεια και να διασφαλίσει ότι εφαρμόζονται όλες οι διαδικασίες, επιθεωρήσεις, όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για να διασφαλιστεί ότι κάθε επόμενο αεροπλάνο που πετά στον ουρανό είναι πράγματι ασφαλές και ότι αυτό το περιστατικό δεν θα συμβεί ποτέ ξανά», ανέφερε αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μάλιστα, ο CEO της Boeing περιέγραψε και την αντίδραση του, όταν είδε τη φωτογραφία του κατεστραμένου αεροσκάφους των Alaska Airlines και εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα να καθόταν κάποιος στις συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες από τύχη ήταν άδειες.

«Όταν είδα αυτή τη φωτογραφία, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ, αφού δεν γνώριζα τι συνέβη, ήταν ποιος θα μπορούσε να κάθεται στο κάθισμα δίπλα σε αυτήν την τρύπα στο αεροπλάνο. Έχω παιδιά, έχω εγγόνια όπως και εσείς. Αυτά τα πράγματα μετράνε. Κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης