Περισσότερα από 45 διεθνή πανεπιστήμια, ανάμεσά τους το Κέμπριτζ, το Κολούμπια, το Μακ Γκιλ, το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, η Σχολή Ανωτάτων Εμπορικών Σπουδών του Παρισιού (HEC Paris)…, δημιούργησαν μια συμμαχία ενόψει της συνόδου της G7 – της Ομάδας των επτά πλουσιότερων χωρών του κόσμου- που θα διεξαχθεί στα τέλη Αυγούστου στη Γαλλία, για να δώσουν κοινές απαντήσεις στις «μεγάλες προκλήσεις» που περιλαμβάνονται στην ατζέντα αυτής της συνόδου κορυφής.

«Πρόκειται για την πρώτη συμμαχία προέδρων πανεπιστημίων διεθνούς εμβέλειας που έχει στόχο να διαρθρώσει και να ενισχύσει τη δράση τους σε παγκόσμια κλίμακα», υπογράμμισαν σήμερα σε ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμμαχία αυτή θα διεξαγάγει την πρώτη της παγκόσμια σύνοδο κορυφής στις 9 και 10 Ιουλίου, στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών (Sciences po) στο Παρίσι.

Οι πρόεδροι των 45 και πλέον πανεπιστημίων δεσμεύονται να «εξετάσουν από κοινού και να καθορίσουν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε τα πανεπιστήμιά τους να συνεισφέρουν στην επιτακτική ανάγκη που τίθεται από τις μεγάλες προκλήσεις» και που περιλαμβάνονται στην παγκόσμια ατζέντα.

Η προσεχής σύνοδος κορυφής της G7, στην οποία θα μετάσχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Γερμανίας, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Βρετανίας, θα διεξαχθεί στο Μπιαρίτς, στη νοτιοδυτική Γαλλία, από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου. Θα εξετάσει αρκετά θέματα όπως «ο ρόλος των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, το κλίμα και η ενεργειακή μετάβαση» ή ακόμη «η επίδραση της τεχνολογικής καινοτομίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης