Η αστυνομία του Περού συνέλαβε πέντε υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής, πάσχουσας από σοβαρή πάθηση ψυχικής υγείας, την περασμένη εβδομάδα, ενώ συνεχίζει να αναζητεί ακόμη δύο άνδρες σε μια υπόθεση που προκαλεί κύμα αγανάκτησης στη χώρα των Άνδεων.

Εισαγγελείς εξετάζουν τα αρχεία που περιέχουν τρία κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους υπόπτους, ηλικίας μεταξύ 20 και 27 ετών, καθώς φέρονται να κατέγραψαν σε βίντεο τον βιασμό του 19χρονου θύματός τους και κατόπιν να το μοιράστηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο βιασμός διαπράχθηκε την 20ή Μαρτίου. Το θύμα έχει διαγνωστεί πως πάσχει από σχιζοφρένεια.

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι ύποπτοι προσπαθούσαν να εκβιάσουν μέλος της οικογένειας της νεαρής, σύμφωνα με το δημόσιο περουβιανό πρακτορείο ειδήσεων Andina.

Η υπόθεση προκάλεσε κατακραυγή και εκκλήσεις να ενταθούν οι προσπάθειες προκειμένου να αναχαιτιστεί η βία με θύματα γυναίκες και κορίτσια, που συχνά μένει ατιμώρητη στο Περού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής εφέτος έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 39 γυναίκες στη χώρα των 32 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο América Televisión, το οποίο έχει αρχίσει να προβάλλει συστηματικά στοιχεία για τη μάστιγα των γυναικοκτονιών.

Η Άνα Χάρα, πρώην πρωθυπουργός της χώρας και υπουργός αρμόδια για τις γυναίκες και τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, επισήμανε πως το θύμα είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και στο παρελθόν.

«Όταν ήταν μικρό κορίτσι, είχε βιαστεί από δύο άνδρες και είναι σήμερα μητέρα ενός παιδιού έξι μηνών» διευκρίνισε η Χάρα μέσω Twitter, τονίζοντας πως σε βάρος των δραστών του βιασμού της πρέπει να επιβληθούν αυστηρές ποινές. Η πράξη τους, συνόψισε η ίδια, «ήταν προμελετημένη, μαγνητοσκοπήθηκε και διαδόθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης