Τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία πανηγύρισε, χορεύοντας σε ποντιακούς ρυθμούς, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, μετά τον εκλογικό θρίαμβό του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, ο οποίος έχει καταγωγή από την Τραπεζούντα, χόρεψε ποντιακό τραγούδι και πέταξε σακάκι και γραβάτα, για να το χαρεί με τους συνεργάτες του, ανεβασμένος στην εξέδρα που είχε στηθεί μπροστά σε χιλιάδες κόσμο που πανηγύριζε την επανεκλογή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στα μεγάφωνα έπαιζαν τραγούδια που έχουν γραφτεί για τον Ιμάμογλου «ντυμένα» με συνοδεία της ποντιακής λύρας. Μάλιστα, μετά το τέλος της ομιλίας του μπροστά στο κοινό, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δεν δίστασε να χορέψει μαζί με τους συνεργάτες του.

Νεαροί στο πλήθος είχαν ανάψει τους φακούς των κινητών τηλεφώνων τους και καπνογόνα, όπως συνηθίζουν οι οπαδοί σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Δύο από τα τραγούδια που ακούστηκαν για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης:

«Κέρδισε τις εκλογές δύο φορές ο Εκρέμ άντεξε καλά σε όλη την αδικία
Είπαν “μην δουλεύετε”, του έβαλαν εμπόδια, όμως ο ίδιος άνοιξε 10 γραμμές μετρό.
Εγκαινίασε 18 νέες πλατείες και είναι τόσο όμορφες».

«Ένας άνθρωπος βρίσκεται δίπλα μας και τον λένε Ιμάμογλου
υπάρχει ένας μακρύς δρόμος για το μέλλον μας.
Προχώρα, Ιμάμογλου, για δικαιοσύνη και ισότητα
Ιμάμογλου, να τερματίσεις την αδικία και τη διαφθορά.
Προχώρα Ιμάμογλου για δικαιοσύνη και ισότητα
Ιμάμογλου, να τερματίσεις την αδικία και τη διαφθορά.
Η Κωνσταντινούπολη είναι όμορφη μαζί σου, προχώρα Ιμάμογλου
Ιμάμογλου, προχώρα πρόσω ολοταχώς».

Η νίκη είναι διπλή για τον δήμαρχο Ιμάμογλου, 52 ετών, καθώς όχι μόνο διατηρεί το αξίωμα που κέρδισε έπειτα από σκληρή μάχη το 2019, αλλά κατάφερε θεαματικό «χαστούκι» στον πρόεδρο Ερντογάν, που είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ενέργειάς του τελευταία για να υποστηρίξει τον «εκλεκτό» του, τον μηχανικό και πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ που διεκδίκησε το αξίωμα για πρώτη φορά.

Δείτε το βίντεο: (Το τραγούδι 30:20 με 30:48)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης