Πυρ άνοιξε 14χρονος μαθητής σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι σκορπώντας τον θάνατο. Νεκρά έπεσαν από τους πυροβολισμούς δέκα άτομα.

Συγκεκριμένα, νεκρά είναι οκτώ παιδιά, ο φύλακας του σχολείου – τον οποίο πυροβόλησε πρώτο, την στιγμή που προσπάθησε να τον εμποδίσει να εισέλθει στο κτήριο – αλλά και μια δασκάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας έως τώρα, ο 14χρονος μαθητής της πρώτης γυμνασίου μπήκε στην τάξη κρατώντας το όπλο του πατέρα του και ξεκίνησε να πυροβολεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι έλαβε κλήση για πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο Vladislav Ribnikar γύρω στις 8.40 π.μ ενώ μετά από επέμβαση της, ο μαθητής συνελήφθη.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα και η φωτογραφία του δράστη, Κόστα Κετσμάνοβιτς.

Σύμφωνα με τη Mirror, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σχολείο μετά την επίθεση βρήκαν το αγόρι να στέκεται με το όπλο στο χέρι, αφού είχε ανοίξει πυρ εναντίον μαθητών και προσωπικού. 

 

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο πατέρας ενός εκ των παιδιών στο σχολείο Vladislav Ribnikar, είπε ότι η κόρη του βρισκόταν μέσα στην τάξη όταν ο έφηβος άνοιξε πυρ.

«Κατάφερε να ξεφύγει. (Το αγόρι)…πυροβόλησε πρώτα τη δασκάλα και έπειτα ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως», είπε ο Μιλόσεβιτς στο δίκτυο N1.

«Είδα τον φρουρό ασφαλείας πεσμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στις μπλούζες τους. Λένε ότι (ο φερόμενος δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Είχε έρθει στην τάξη πρόσφατα», πρόσθεσε ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο μετά την επίθεση.

Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το σχολείο.

«Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και διενεργείται έρευνα για τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

 

Οι ένοπλες επιθέσεις είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο στη Σερβία, όπου οι νόμοι περί οπλοκατοχής είναι πολύ αυστηροί. Ωστόσο στα δυτικά Βαλκάνια υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα έπειτα από τους πολέμους και τις ταραχές των ετών του ’90.

Οι σερβικές αρχές έχουν χορηγήσει αμνηστία σε πολλούς πολίτες που παρέδωσαν ή δήλωσαν τα παράνομα όπλα τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης