Η Πορτογαλία ανακοίνωσε 95 θανάτους που σχετίζονται με την ασθένεια Covid-19 την Παρασκευή, τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό από την αρχή της πανδημίας στη χώρα.

Τα στοιχεία από την εθνική αρχή υγείας της Πορτογαλίας (DGS) δημοσιεύονται μία εβδομάδα προτού η κυβέρνηση επαναξιολογήσει τα σχέδιά της για χαλάρωση των περιορισμών την περίοδο των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πορτογαλία των λίγο παραπάνω από 10 εκατομμύρια κατοίκων μετρά 5.373 νεκρούς και 340.287 κρούσματα Covid-19, με 5.080 νέες μολύνσεις από την Πέμπτη.

Έπειτα από ένα σχετικά ήπιο πρώτο κύμα, τα κρούσματα αυξήθηκαν ραγδαία στο δεύτερο κύμα, αν και έχουν μειωθεί ελαφρά προσφάτως.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους ανέρχεται τις τελευταίες 14 ημέρες σε 533, υπερδιπλάσιος από εκείνον στη γειτονική Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία από το ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι θα χαλαρώσει τους περιορισμούς για τον νέο κορωνοϊό τα Χριστούγεννα, προκειμένου να επιτρέψει στους πολίτες να επισκεφθούν τους αγαπημένους τους, ωστόσο πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να ελέγχει τα στοιχεία και θα επαναξιολογήσει τα σχέδιά της στις 18 Δεκεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης