Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Αμβούργο, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Η διάσκεψη κορυφής πραγματοποιείται στις 7 και 8 Ιουλίου.

Το ρωσικό πρακτορείο Itar Tass, πάντως, μετέδωσε, επικαλούμενο υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο, πως ακόμα δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για το θέμα.

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι τίποτα δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα. Υπό μια έννοια, όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζεται πάντα για τέτοιες συναντήσεις. Μιλάει σχεδόν καθημερινά με τους συμβούλους εθνικής ασφάλειας, μιλάει με τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας μερικές φορές την εβδομάδα, γι ‘αυτό και είναι πολύ έμπειρος σε αυτά τα ζητήματα και λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις όχι μόνο από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, αλλά και πριν» πρόσθεσε.

Από τη μεριά του, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους στις 26 Ιουνίου ότι «το Κρεμλίνο είναι έτοιμο για αμερικανορωσικές συνομιλίες υψηλού επιπέδου στο Αμβούργο».