Η Μόσχα δεν θα στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία, αλλά θα ενισχύσει τη στήριξή της στον Άσαντ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS που μεταδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.

«Η Ρωσία δεν θα μετάσχει σε καμιά χερσαία επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Λοιπόν, τουλάχιστον δεν το προβλέπουμε επί του παρόντος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ωστόσο, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε το έργο μας ταυτόχρονα με τον πρόεδρο Άσαντ και τους εταίρους μας σε άλλες χώρες» τόνισε, υποδηλώνοντας το Ιράν και το Ιράκ, υποστηρικτές του συριακού καθεστώτος.
Ο Ρώσος πρόεδρος παραχώρησε τη συνέντευξη πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS, αλλά αυτή προβλήθηκε στο σύνολό της χθες το βράδυ.

Σήμερα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ομιλία του ηγέτη του Κρεμλίνου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου ο Πούτιν πρόκειται να υπερασπιστεί τον Σύρο σύμμαχό του και να παρουσιάσει το σχέδιο ενός νέου διευρυμένου συνασπισμού κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναμένεται επίσης να συναντηθεί επίσημα με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη, την ώρα που η Μόσχα αυξάνει τη στρατιωτική της δύναμη στη Συρία και αναπτύσσει εκ νέου διπλωματικό ακτιβισμό για το θέμα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης