Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια του διεθνούς φόρουμ για την Αρκτική, ότι η Ρωσία δεν είναι υπέρ των ανεξέλεγκτων αυξήσεων στη τιμή του πετρελαίου είναι απόλυτα ικανοποιημένη με τις σημερινές τιμές. Είναι επίσης έτοιμη να συνεχίσει την συνεργασία της με τον ΟΠΕΚ όπως και να συζητήσει μαζί του αργότερα εντός του έτους για την συμφωνία που αφορά την μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

«Συμφωνήσαμε με τον ΟΠΕΚ, ότι να χρειασθούν οι κοινές μας προσπάθειες, τότε θα συναντηθούμε στο δεύτερο εξάμηνο και θα συζητήσουμε» δήλωσε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε περαιτέρω με τον ΟΠΕΚ όσον αφορά την λήψη κοινών αποφάσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στις μελλοντικές συνομιλίες με τον ΟΠΕΚ όπως και στην έκβαση τους , ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να πω αν αυτό θα σημαίνει μείωση της παραγωγής, ή απλώς διατήρηση της παραγωγής στα σημερινά επίπεδα».

Ο ΟΠΕΚ η Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες που δεν είναι μέλη του οργανισμού, και οι οποίες είναι γνωστές ως ΟΠΕΚ+, τον Δεκέμβριο του 2018 είχαν συμφωνήσει να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, από 1ης Ιανουαρίου για διάστημα έξι μηνών.

Η Ρωσία συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου στο πρώτο εξάμηνο κατά 220,000 βαρέλια ημερησίως με βάση τα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης