«Πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του έργου του αγωγού αερίου Turkish Stream το συντομότερο δυνατό συμφώνησαν να δώσουν η ρωσική εταιρεία αερίου Gazprom και το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Τα χέρια έδωσαν η ρωσική εταιρεία Gazprom και το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας για την επανεκκίνηση του Turkish Stream το συντομότερο δυνατόΟι εμπορικές διαπραγματεύσεις για τους όρους παροχής ρωσικού αερίου στην Τουρκία θα συνεχισθούν, μετά τη συνάντηση που είχαν ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πλευρές συζήτησαν την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη για την επανεκκίνηση του έργου του αγωγού, για τη διαδικασία διαιτησίας αναφορικά με τις εκπτώσεις στις τιμές του αερίου, καθώς και για την περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία, δήλωσε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου στο RIA Novosti.

O South Stream, που προβλέπει την παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας, είχε ανασταλεί λόγω της ψύχρανσης των πολιτικών σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας.

Οι σχέσεις των δύο χωρών ωστόσο έχουν αρχίσει να εξομαλύνονται μετά τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 9 Αυγούστου, στην Αγία Πετρούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης