«Γελοιότητες» χαρακτήρισε ένα δημοσίευμα της Washington Post ο ιδρυτής και αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, στο οποίο η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη έγγραφα που διέρρευσαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρει ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν προσφέρθηκε να αποκαλύψει στην ουκρανική κυβέρνηση τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων.

«Φαίνεται ότι πολεμώ για τη Ρωσία, αλλά την ίδια στιγμή (ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ) Ζελένσκι ακολουθεί τις οδηγίες μου. Άρα το αριστερό μου χέρι είναι σε πόλεμο με το δεξί μου», σχολίασε ειρωνικά ο Πριγκόζιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γελοιότητες», συνέχισε, με απαξιωτικό τόνο σύμφωνα με ένα ηχητικό μήνυμα που δημοσίευσε στο Telegram η υπηρεσία Τύπου του.

Το αφεντικό αυτής της μισθοφορικής εταιρείας ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι «δεν έχει πάει στην Αφρική από την αρχή» του πολέμου στην Ουκρανία, ως απάντηση στους ισχυρισμούς της Washington Post ότι το αφεντικό της Wagner συναντήθηκε με μέλη των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών σε μια αφρικανική χώρα, η οποία δεν κατονομάζεται.

Ο λαλίστατος γνωστός ως σεφ του Κρεμλίνου υποστήριξε ότι πίσω από τις κατηγορίες αυτές ενδέχεται να κρύβονται μέλη της ρωσικής ελίτ. Ο Πριγκόζιν στρέφεται σχεδόν καθημερινά κατά της ρωσικής ηγεσίας και του ρωσικού στρατού εδώ και πολύ καιρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε φάρσα το δημοσίευμα της Washington Post.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης