Ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία και τους Δυτικούς ότι προσπαθούν να υποκινήσουν τους Ρώσους σε σαμποτάζ και σε ένοπλη εξέγερση στο φόντο της επίθεσης στην Ουκρανία.

«Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας και τα αφεντικά τους στη Δύση εξαπέλυσαν ιδεολογική εκστρατεία και εκστρατεία επιθετικής στρατολόγησης με στόχο τους πολίτες μας, ιδιαίτερα τη νέα γενιά», δήλωσε, σύμφωνα με μια ανακοίνωση, ο Μπόρτνικοφ στη διάρκεια συνεδρίασης της ρωσικής αντιτρομοκρατικής επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, η εκστρατεία αυτή έχει στόχο να εμπλέξει τους Ρώσους «σε ανατρεπτικές, τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές ενέργειες» στη Ρωσία.

Ο Μπόρτνικοφ δήλωσε πως 118 «τρομοκρατικά εγκλήματα» αποτράπηκαν στη Ρωσία από τον Φεβρουάριο, «οι δράστες των οποίων είναι νέοι και έφηβοι, περιλαμβανομένων ανηλίκων».

Οι δηλώσεις αυτές παραπέμπουν σε εκείνες που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κατηγόρησε τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες ότι ενεπλάκησαν σε «τρομοκρατικές» επιθέσεις στη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αρχές Μαρτίου, ένας διάσημος Ρώσος μπλόγκερ για στρατιωτικά θέματα, ο Μαξίμ Φόμιν, γνωστός για την ένθερμη υποστήριξή του στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση σε καφέ της Αγίας Πετρούπολης.

Πολλοί Ρώσοι έχουν επίσης καταδικαστεί πρόσφατα σε βαριές ποινές φυλάκισης για πυρά εναντίον γραφείων που χρησιμοποιούνται για τη στρατολόγηση στρατιωτών.

Άλλοι κρίθηκαν ένοχοι για δημοσιοποίηση «ψευδών πληροφοριών» ή για «δυσφήμηση» του στρατού και καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης.

Ο ρωσικός στρατός ήρθε αντιμέτωπος με πολλές πράξεις σαμποτάζ σε στρατιωτικές βάσεις αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης