Ο Ρώσος μεγιστάνας Όλεγκ Ντεριπάσκα σε μια σκωπτική ανάρτηση που έκανε την Τετάρτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν την Τρίτη πράκτορες του FBI σε δύο κατοικίες του στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη που συνδέονται με την οικογένειά του, στηλιτεύει την «ηλιθιότητα» των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ουάσινγκτον είχε επιβάλει το 2018, στον ηλικίας 53 ετών Όλεγκ Ντεριπάσκα αλλά και σε άλλους Ρώσους με επιρροή, κυρώσεις, λόγω των δεσμών τους με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την υποτιθέμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρακολουθώντας όλα όσα συμβαίνουν στην Αμερική, δεν μπορώ παρά να απορώ με την απόλυτη βλακεία τμήματος του αμερικανικού κατεστημένου που επιμένει να διαστρεβλώνει αυτή την ιστορία σχετικά με τον δήθεν κολοσσιαίο ρόλο των Ρώσων στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ», αναφέρει ο Ντεριπάσκα στην ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι «είναι βολικό να ταΐζει κανείς το εκλογικό του σώμα (που μεγάλωσε με ταινίες του Χόλιγουντ για τους φρικτούς Ρώσους) με κάθε είδους βλακείες για άλλα 10 χρόνια».

Στα δύο σπίτια τα οποία, σύμφωνα με τον Ντεριπάσκα, ανήκουν σε συγγενείς του, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη έφοδος από πράκτορες του FBI. Δύο πηγές προσκείμενες στην έρευνα δήλωσαν στο Reuters ότι το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν ηγείται της έρευνας.

Ο Ντεριπάσκα αναφέρει στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κανείς δεν ζει στα ακίνητα αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να ρωτήσω: πόσα από τα χρήματα του Πούτιν βρέθηκαν χθες σε αυτά τα εγκαταλελειμμένα σπίτια;» γράφει, διερωτώμενος παράλληλα με ύφος σαρκαστικό αν οι ερευνητές είχαν ανακαλύψει μούχλα από μαρμελάδα ή βότκα στα ντουλάπια.

Ο Ντεριπάσκα είναι ο ιδρυτής του ρωσικού κολοσσού αλουμινίου Rusal, στον οποίο εξακολουθεί να κατέχει μερίδιο μέσω των μετοχών του στη μητρική εταιρεία En+ Group. Ο Ντεριπάσκα είχε παραιτηθεί το 2018 από τον έλεγχο και των δύο εταιρειών στο πλαίσιο συμφωνίας του με την Ουάσιγκτον η οποία αφαίρεσε τις εταιρείες αυτές από τη μαύρη λίστα, αλλά διατήρησε τον ίδιο σε αυτήν.

Οι μετοχές της Rusal που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σημείωσαν σήμερα πτώση 3%.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις επιδρομές του FBI, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει τι προκάλεσε τις έρευνες, αλλά είναι έτοιμο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ρώσων πολιτών εάν θίγονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης