Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Ρουμανίας μετά την ανακάλυψη πακέτων με κοκαΐνη που ξεβράστηκαν στις ακτές της χώρας.

Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί και δύτες, με τη συνδρομή ελικοπτέρων και σκαφών της ακτοφυλακής, σαρώνουν τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, καθώς από την Παρασκευή έχουν εντοπιστεί σε διάφορα σημεία περισσότερα από 130 κιλά της ναρκωτικής ουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση καλύπτει πάνω από 90 χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να μην ανοίξουν τα πακέτα, επισημαίνοντας ότι «η περιεκτικότητα των ναρκωτικών είναι πάνω από 90% και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, τα πακέτα που ξεβράζονται, συνδέονται με το ναρκο-φορτίο του ενός τόνου που εντοπίστηκε πριν από δυο εβδομάδες σε ακυβέρνητο πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο Σέρβοι πολίτες είχαν συλληφθεί τότε σε σχέση με την υπόθεση.

Η Ρουμανία αποτελεί βασικό σημείο διέλευσης για την κοκαΐνη που προέρχεται από τη Λατινική Αμερική και προορίζεται για την Ευρώπη.

Το 2016, η ρουμανική αστυνομία κατέσχεσε 2,5 τόνους με κοκαΐνη, αξίας άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ. Τα ναρκωτικά είχαν τελικό προορισμό την Ολλανδία και βρέθηκαν κρυμμένα σε κοντέινερ με μπανάνες.

 

Πηγή: Euronews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης