Οι Αρχές της Νότιας Κορέας προχώρησαν σήμερα στην ασυνήθιστη κίνηση να κηρύξουν κατάσταση φυσικής καταστροφής στη χώρα εξαιτίας των τεράστιων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται σε βορειοανατολική ορεινή επαρχία, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, 11 έχουν τραυματιστεί και περισσότεροι από 4.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, διευκρίνισαν σήμερα οι Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 900 πυροσβεστικά οχήματα και 10.000 πυροσβέστες, ενώ ο στρατός συνδράμει με 32 ελικόπτερα και 16.500 στρατιώτες.

Τηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης μεταδίδουν εικόνες Αποκάλυψης.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης κατά μήκος ενός δρόμου στην πόλη Γκοσεόνγκ στη βορειοανατολική επαρχία Γκάνγκουον, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φλόγες, ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμους, επεκτάθηκαν γρήγορα σε αυτήν την ορεινή περιοχή κάνοντας στάχτη 400 σπίτια και 5.000 στρέμματα γης, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

«Ευτυχώς, η κεντρική εστία είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο Τσόι Μουν-σουν, κυβερνήτης της επαρχίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι άλλες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας κήρυξε κατάσταση φυσικής καταστροφής προκειμένου να αποδεσμευθεί έκτακτη βοήθεια και να απαγορευθεί η πρόσβαση στις επικίνδυνες περιοχές.

Είναι η πρώτη φορά από το 2007 που η Σεούλ κηρύσσει κατάσταση φυσικής καταστροφής. Τότε δεξαμενόπλοιο είχε προκαλέσει τεράστια πετρελαιοκηλίδα στην Κίτρινη Θάλασσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης