Δύο από τα κορίτσια που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο μετά την πυρκαγιά η οποία στοίχισε τη ζωή σε δεκαοκτώ συμμαθήτριές τους και αγοράκι σε σχολικό κοιτώνα στη Γουιάνα την Κυριακή εξακολουθούν πάντα να βρίσκονται σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση και μελετάται η διακομιδή τους στο εξωτερικό, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της μικρής αγγλόφωνης χώρας της νότιας Αμερικής με 800.000 κατοίκους.

«Αν είναι απαραίτητη η νοσηλεία τους στο εξωτερικό θα εγκριθεί, αλλά οι γιατροί δεν έχουν ακόμη εκφράσει τη συναίνεσή τους. Η κατάστασή τους είναι ακόμη πολύ κρίσιμη», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ. Λέσλι Ράμσαμι, σύμβουλος του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο νέες, που παραμένουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας κυρίως αναπνευστικών προβλημάτων, όχι των εγκαυμάτων που υπέστησαν, διευκρίνισε.

Η Κούβα και τα Μπαρμπάντος προσφέρθηκαν να αναλάβουν τη νοσηλεία των παιδιών, ανακοίνωσαν οι αρχές προχθές Τρίτη.

Ο Δρ. Ράμσαμι δήλωσε επίσης πως δείγματα DNA στάλθηκαν στη Νέα Υόρκη, στο νοσοκομείο Mount Sinai, για να μπορέσουν να ταυτοποιηθούν τα πτώματα που είναι αδύνατο να αναγνωριστούν — των 13 από τα 19 θύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εθνική εορτή της ανεξαρτησίας της Γουιάνας αύριο Παρασκευή (26η Μαΐου) θα μετατραπεί σε ημέρα μνήμης και περισυλλογής, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η προεδρία, που ήδη κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος τη Δευτέρα.

Τη φωτιά έβαλε το βράδυ της Κυριακής έφηβη, εξοργισμένη επειδή κατασχέθηκε το κινητό της από τους υπεύθυνους του κοιτώνα σχολείου θηλέων στη Μάχντια, μικρή περίκλειστη πόλη μεταλλείων και ορυχείων, περίπου 150 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Τζόρτζταουν.

Η έφηβη, που συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενη από την αστυνομία, πήγε στα λουτρά, περιέχυσε εντομοκτόνο σε κουρτίνα μπάνιου και έβαλε φωτιά, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες συμμαθητριών της να σβήσουν τις φλόγες, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, ειδικά στην ξύλινη στέγη, και κατέστρεψε το κτίριο σχεδόν ολοσχερώς.

Δεκατρία κορίτσια και αγοράκι πέθαναν επιτόπου, άλλα πέντε κορίτσια υπέκυψαν σε νοσοκομείο της περιοχής της Μάχντια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης