Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι αρχές στη Βρετανία καθώς το πολικό ψύχος που πλήττει ήδη τη Βρετανία και πολλές περιοχές της χώρας, θα ενισχυθεί τις επόμενες ώρες και ενδεχομένως να βυθίσει στο σκοτάδι εκατομμύρια νοικοκυριά μέσα στις επόμενα 24ωρα, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».

Οι πολίτες θα αντιμετωπίσουν «πολύ επικίνδυνες συνθήκες παγετού» στη διαδρομή προς τη δουλειά σήμερα το πρωί, αφού η Βρετανία μάχεται για άλλη μια νύχτα με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια κίτρινη προειδοποίηση για πάγο από το Met Office είναι σε ισχύ σε μεγάλο μέρος της βόρειας Αγγλίας μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, με περαιτέρω προειδοποιήσεις για χιόνι που καλύπτει την ανατολική πλευρά της Σκωτίας, ψηλά στην Ουαλία και την περιοχή Peak.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή μετακίνηση στις ώρες αιχμής θα μπορούσε να δει μια επανάληψη των δραματικών σκηνών που παρατηρήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα το Σαββατοκύριακο, με τους οδηγούς να αναγκάζονται να βγουν και να σπρώξουν τα αυτοκίνητά τους ή να τα εγκαταλείψουν εντελώς στους χιονισμένους δρόμους.

Αρκτικές καιρικές συνθήκες έπληξαν το Ηνωμένο Βασίλειο το Σαββατοκύριακο καθώς καταγράφηκαν οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες συγκριτικά με τον περασμένο χειμώνα, με ανεπίσημες αναφορές να υποδηλώνουν ότι σε ορισμένες περιοχές έπεσαν έως και 30 εκατοστά χιονιού.

Το Met Office ανέφερε ότι η βροχή και το χιόνι στους λόφους θα μειωθούν σταδιακά σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία από την Τρίτη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης