Η Αυστρία θα εισέλθει σε τρίτο lockdown μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, μεταδίδουν αυστριακά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Η κυβέρνηση θα έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους κυβερνήτες των εννέα επαρχιών της Αυστρίας με θέμα τη λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πληροφορίες πηγών των συνομιλιών σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μετά τις διαβουλεύσεις.

Η Αυστρία μπήκε στο δεύτερο lockdown την περασμένη εβδομάδα. Η εφαρμογή των μέτρων περιόρισε τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κάτω των 3.000, από μία κορύφωση 9.000, αλλά το επίπεδο αυτό είναι ακόμη υψηλότερο από αυτό που θα επιθυμούσε η κυβέρνηση.

Για την περίοδο των Χριστουγέννων έχει επιτραπεί η συνάντηση μέχρι 10 ατόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιβολή τρίτου lockdown θα σημαίνει το κλείσιμο των καταστημάτων, εκτός όσων πωλούν προϊόντα πρώτης ανάγκης, και απαγόρευση της κυκλοφορίας όπου είναι δυνατόν, με εξαίρεση την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης και άσκηση. Μπορεί επίσης να σημαίνει την καθυστέρηση επαναλειτουργίας των θερέτρων του σκι, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 24 Δεκεμβρίου. Ωστόσο ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι κλειστά κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Αφού η διενέργεια «μαζικών διαγνωστικών τεστ» του πληθυσμού προσέλκυσε μικρό μέρος του κοινού αυτόν τον μήνα, νέος γύρος μαζικών τεστ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιανουαρίου. Όσοι διαγνωστούν αρνητικοί θα βγαίνουν από το lockdown στις 18 Ιανουαρίου, οπότε θα επαναλειτουργήσουν, εκτός απροόπτου, καταστήματα και εστιατόρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης