Πολίτες του κόσμου. Άνθρωποι σαν όλους μας με τις ίδιες αγωνίες και άγχη απέναντι στην ασθένεια. Άντρες και γυναίκες που ζητούν το αυτονόητο: Να είναι αυτοί και οι δικοί τους υγιείς.

Πρόκειται για ένα video στο οποίο πολίτες από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς εξιστορούν την εμπειρία που απέκτησαν ερχόμενοι σε επαφή με τον κορωνοϊό. Εμβολιασμένοι, υγιέστατοι πριν λάβουν την πρώτη δόση, οι άνθρωποι αυτοί αντιμετώπισαν τις παρενέργειες που προκαλούν αυτά τα σκευάσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ασθενείς αυτοί ανήκουν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Μιλούν για προβλήματα που τους προκάλεσαν οι παρενέργειες, για τις μόνιμες αναπηρίες που απέκτησαν, αλλά και για τις φοβίες που πλέον τους κατατρώνε. Η ζωή όλων αυτών των πολιτών άλλαξε με δραματικό τρόπο.

Είναι πια καιρός να αντιληφθούμε πως τα θύματα της πανδημίας, είτε εμβολιάστηκαν είτε όχι, είναι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Ανεξάρτητα από την επιστημονική προσέγγιση, τα θύματα αυτής της πανδημίας συνυπολογίζονται και καταγράφονται στις ίδιες λίστες στις οποίες αναφέρονται αριθμοί, μέσοι όροι και ερμηνείες αλγοριθμικών υπολογισμών. Μόνον που πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι με όνομα και επίθετο.

Παρακολουθήστε αυτό το video με τις προσωπικές αφηγήσεις των ανθρώπων που εμβολιάστηκαν καθοδηγούμενοι από μια κυρίαρχη αντίληψη των κοινωνιών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοί οι άνθρωποι αποζητούν, ή μάλλον απαιτούν, έστω διακριτικά, κάποια δικαίωση, κάποια πειστική εξήγηση, κάποιο αξιόπιστο επιχείρημα. Προς το παρόν το αίτημά τους παραμένει ανικανοποίητο.

Για να παρακολουθήσετε το video με ελληνικούς υπότιτλους, ενεργοποιήστε τον υποτιτλισμό τοποθετώντας το βελάκι κάτω δεξιά επί του λευκού εικονιδίου με τα δύο cc.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης