Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές στη Νορβηγία, καθώς μια μυστηριώδης ασθένεια εκτιμάται ότι ευθύνεται για τον θάνατο αρκετών σκύλων τις τελευταίες μέρες στη χώρα, όπως δήλωσε αξιωματούχος το Σάββατο.

Η Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για άλλες έξι περιπτώσεις σκύλων που αρρώστησαν, με δύο εξ αυτών να είναι νεκροί. Όλοι είχαν τα ίδια συμπτώματα, εμετό και διάρροια με παρουσία αίματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ασθένεια φαίνεται “πολύ σοβαρή για τα σκυλιά. Αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη αν είναι μεταδοτική ή μια σειρά μεμονωμένων περιπτώσεων” δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα NRK.

Η πλειονότητα των περιπτώσεων έχει αναφερθεί στην πρωτεύουσα της χώρας, το Όσλο και γύρω απ’ αυτήν ενώ υπάρχουν κρούσματα και στις πόλεις Μπέργκεν και Τρόντχαϊμ.

Το Κτηνιατρικό Ινστιτούτο της Νορβηγίας γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι έχει εντοπίσει δύο απροσδιόριστα βακτηρίδια σε αυτοψίες που έγιναν αλλά δεν είναι μέχρι στιγμής σε θέση να διευκρινίσει αν αυτά είναι το αίτιο της επιδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: news247.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης