Ένα μέλος του συριακού στρατού σκοτώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη όταν αεροσκάφη του Ισραήλ εξαπέλυσαν πυραύλους από τον εναέριο χώρο του εν μέρει κατεχόμενου υψιπέδου του Γκολάν, μεταδίδει το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Περί τις 00:50, ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή με πολλούς πυραύλους από την κατεύθυνση του κατεχόμενου συριακού Γκολάν που είχαν στόχους αρκετές θέσεις στον νότο», ανέφερε πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις στο SANA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας μπόρεσαν να αναχαιτίσουν και «να καταρρίψουν τους περισσότερους πυραύλους», πρόσθεσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας πως «η επίθεση προκάλεσε τον θάνατο ενός στρατιώτη και υλικές ζημιές».

Στις αρχές του τρέχοντος μήνα, το Ισραήλ εξαπέλυσε επιδρομή εναντίον φορτίου ιρανικών όπλων στο λιμάνι της Λαττάκειας, στη δυτική Συρία, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Στα τέλη Νοεμβρίου, τρεις στρατιωτικοί και δύο Σύροι παραστρατιωτικοί ενταγμένοι στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, σχεδόν όλα από αέρος, εναντίον θέσεων των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ιδίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στις υποδομές, ενώ ξερίζωσε εκατομμύρια άμαχους, οι οποίοι μετατράπηκαν σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης