Με σποτ 30 δευτερολέπτων κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης οι Ρεπουμπλικανοί απάντησαν στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ.

Αφότου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές του 2024, οι Ρεπουμπλικανοί απάντησαν με ένα δικό τους βίντεο στο οποίο παρουσιάζουν μία δυστοπική πραγματικότητα για τις ΗΠΑ σε περίπτωσης επανεκλογής του προέδρου. «Χτισμένο εξ ολοκλήρου με εικόνες τεχνητής νοημοσύνης», γράφει πάνω αριστερά στο βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο ξεκινά με τη φωνή του Μπάιντεν που απευθύνεται και τίθεται το ερώτημα: «Τι θα γινόταν αν επανεκλεγόταν ο πιο αδύναμος πρόεδρος που είχαμε ποτέ;».

Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται η Κίνα να εισβάλλει στην Ταϊβάν, βιτρίνες να απεικονίζονται κλειστές καθώς οι περιφερειακές τράπεζες έχουν κλείσει, μια ομάδα μεταναστών να διασχίζει ένα ποτάμι.

«Ποιος είναι υπεύθυνος εδώ; Φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου η κατάσταση», λέει ένας αφηγητής καθώς κλείνει το βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τέτοιες πολιτικές διαφημίσεις είναι πιθανό να γίνουν πιο συχνές, γράφει η Washington Post, καθώς η τεχνολογία AI απλώνεται σε όλο και περισσότερους τομείς της κοινωνικής αλλά και της πολιτικής ζωής.

Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι χρησιμοποίησε την προσέγγιση αυτή για να «εξετάσει το πιθανό μέλλον της χώρας, αν ο Τζο Μπάιντεν επανεκλεγεί το 2024».

Μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο πολιτικό σποτ αντιπροσωπεύει την πιο ρητή χρήση της τεχνολογίας για τη μετάδοση πολιτικών μηνυμάτων.

«Είναι ένα ακόμη βήμα προς την ευρεία χρήση συνθετικών μέσων στον πολιτικό τομέα» δήλωσε ο Matt O’Shaughnessy, επισκέπτης συνεργάτης στο πρόγραμμα Τεχνολογίας και Διεθνών Υποθέσεων στο Carnegie Endowment for International Peace. «Κανονικοποιεί τη χρήση συνθετικών μέσων, ειδικά από έναν μεγάλο πολιτικό οργανισμό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το ποια γεννήτρια εικόνων χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή της διαφήμισης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα Midjourney, η πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα για να δημιουργήσει φανταστικές σκηνές με τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κρατείται από τις Αρχές κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη και τον Πάπα Φραγκίσκο να φοράει ένα φανταχτερό, λευκό φουσκωτό παλτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης