«Όλοι όσοι ευθύνονται για τα εγκλήματα στην Ουκρανία θα πρέπει να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Der Spiegel, o Γερμανός πρόεδρος υποστήριξε ότι «εκτός από τους στρατιώτες και τους διοικητές τους, θα πρέπει να λογοδοτήσουν και εκείνοι που είναι πολιτικά υπεύθυνοι γι’ αυτά τα εγκλήματα», αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον Βλαντιμίρ Πούτιν και στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σταϊνμάιερ σημείωσε επίσης την αλλαγή, όπως είπε, του Πούτιν σε σύγκριση με την αρχή της προεδρίας του. «Ο Πούτιν του 2001 δεν έχει καμία σχέση με τον Πούτιν του 2022, ο οποίος τώρα εμφανίζεται ως ένας βάναυσος, πολεμοχαρής ηγέτης» δήλωσε.

Για ό,τι αφορά τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και τις μεθόδους του Πούτιν,  ο Γερμανός πρόεδρος είπε ότι  «έχω δει αλλαγή στη ρωσική πολιτική, αλλά για να είμαι ειλικρινής. Δεν υπέθεσα ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα έβαζε σε κίνδυνο τη χώρα του καταστρέφοντάς την από πολιτικής και οικονομικής πλευράς για χάρη μιας αυτοκρατορικής τρέλας». 

Ο 66χρονος Σταϊνμάιερ παραδέχθηκε επίσης ότι μολονότι εργάστηκε σε όλη του την πολιτική σταδιοδρομία για να διασφαλίσει ότι ο πόλεμος δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Ευρώπη, τελικά απέτυχε. «Αυτό δεν λειτούργησε. Παλιά πίστευα ότι η Μόσχα θα μπορούσε να φοβάται την επέκταση του ΝΑΤΟ», αλλά τώρα ξέρω ότι η Ρωσία φοβάται τη διάδοση της δημοκρατίας, τη λαχτάρα για ελευθερία και δικαιοσύνη» κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης