Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ, μετέβη σήμερα, Κυριακή, στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ, τη μεγαλύτερη που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια.

Ο Αμπούλ Γκέιτ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου κατά τα τελευταία επτά χρόνια της διακυβέρνησης του Χόσνι Μουμπάρακ, θα έχει συνομιλίες για τη «συνεχιζόμενη κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε εκπρόσωπος της ένωσης αραβικών κρατών που εδρεύει στο Κάιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο, η Ρωσία εξέφρασε σοβαρή ανησυχία, καλώντας τόσο την παλαιστινιακή, όσο και την ισραηλινή πλευρά, να σταματήσουν τη βία και κατηγόρησε τη Δύση για τον αποκλεισμό του Κουαρτέτου στη Μέση Ανατολή.

Η Μόσχα χαρακτήρισε απαραίτητη μια σωστή διαπραγμάτευση για να προετοιμαστεί η δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Θεωρούμε την τρέχουσα μεγάλης κλίμακας κλιμάκωση ως μια άλλη εξαιρετικά επικίνδυνη εκδήλωση ενός φαύλου κύκλου βίας που προκύπτει από τη χρόνια αδυναμία συμμόρφωσης με τα αντίστοιχα ψηφίσματα του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας του και τον αποκλεισμό από τη Δύση του έργου του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, που απαρτίζεται από διεθνείς διαμεσολαβητές από τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την ΕΕ και τον ΟΗΕ», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παλαιστινιακή Αρχή υπέβαλε σήμερα υπόμνημα, ζητώντας την έκτακτη σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης