Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά γνωστοποίησε σήμερα ότι θα μεταβεί την Τρίτη στην Αρμενία, και από εκεί θα «επιβεβαιώσει την υποστήριξη της Γαλλίας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας».

«Θα μεταβώ στην Αρμενία την Τρίτη», τόνισε σε σύντομη ανάρτησή της στο X.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλίδα ΥΠΕΞ «με την ευκαιρία της επίσκεψης της θα επαναλάβει τη δέσμευση της Γαλλίας ότι βρίσκεται στο πλευρό της Αρμενίας» και «θα επαναβεβαιώσει τη στήριξη της Γαλλίας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας και την ιδιαίτερη επαγρύπνηση του Παρισιού αναφορικά με τον σεβασμό αυτών», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, που είχε επισκεφτεί την Αρμενία στις 28 Απριλίου, θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν.

«Έπειτα θα συναντηθεί με τον Αρμένιο ομόλογό της, Αραράτ Μιρζογιάν, και θα συναντήσει Αρμένιους πρόσφυγες που έφυγαν από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά τη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν στις 19 Σεπτεμβρίου και μετά από εννέα μήνες παράνομου αποκλεισμού (του διαδρόμου του Λατσίν), υπό το συνένοχο βλέμμα της Ρωσίας», πρόσθεσε η γαλλική διπλωματία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κολονά θα εξετάσει ειδικότερα «μαζί με τις αρμενικές αρχές συγκεκριμένους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μας σε όλους τους τομείς».

Η Γαλλίδα ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια έκτακτη οικονομική βοήθεια του Παρισιού προς το Γερεβάν, ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, ιδίως για τη «φροντίδα προσφύγων και θυμάτων από μια έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκη καυσίμων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης