Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι έφθασε στο Κίεβο με τρένο από την Πολωνία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα επισκεφθεί την Ουκρανία πριν από την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η ιταλίδα πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Μπούτσα και το Ιρπίν πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες το βράδυ, η Τζόρτζια Μελόνι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά την δική του χθεσινή επίσκεψη στο Κίεβο.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τον στενό συντονισμό τους στην υποστήριξη της Ουκρανίας, που περιλαμβάνει και την βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, στον οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα», ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση.

«Είναι προφανές ότι η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην Ιταλία διότι το δείξαμε από την αρχή…ήμασταν παρόντες και θα συνεχίσουμε να είμαστε», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός χθες στην Βαρσοβία κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπηρεσίες της Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσαν χθες το βράδυ την αποστολή στην Ουκρανία ηλεκτρολογικού υλικού (μετασχηματιστών, γεννητριών, καλωδίων και εξοπλισμού) «αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ», βοήθεια που θα επιτρέψει την τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα τριών εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σε στρατιωτικό επίπεδο, η Ιταλία θα στείλει την άνοιξη στο Κίεβο συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας εδάφους-αέρος MAMBA σε συνεργασία με την Γαλλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης