Γαλλικό Μιράζ 2000 D συνετρίβη λόγω μηχανικής βλάβης σήμερα στα περίχωρα της Ομπορί, στο κέντρο του Μάλι, όμως οι δύο άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους και διασώθηκαν, ανακοίνωσε ο γαλλικός στρατός.

Ένα από τα μέλη του πληρώματος, που αποτελείτο από έναν πιλότο και έναν αξιωματικό πτήσης, τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στη βάση της Γκάο, διευκρίνισε η υπηρεσία Τύπου των ενόπλων δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμφότεροι χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους πάνω από μια ακατοίκητη περιοχή και το αεροσκάφος συνετρίβη επίσης σε ακατοίκητη περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν από τη δύναμη Barkhane.

Το ατύχημα σημειώθηκε στη διάρκεια μιας αποστολής αεροπορικής υποστήριξης για γαλλική GTD (Groupement tactique desert) και μια μονάδα των ενόπλων δυνάμεων του Μάλι, κατά μήκος της εθνικού οδού 16 νότια του Ομπόρι. Η ζώνη Ομπόρι, και ευρύτερα όλη η περιοχή Μόπτι, είναι μια ζώνη επιχειρήσεων που θέτουν ιδιαιτέρως στο στόχαστρο οι δυνάμεις της Barkhane τους τελευταίους μήνες.

Ομάδα έρευνας και διάσωσης στη μάχη κινητοποιήθηκε αμέσως με δύο ελικόπτερα Caiman, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων Tigre.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμένεται η έναρξη έρευνας για τον προσδιορισμό των αιτιών του ατυχήματος.

Η Γαλλία πραγματοποιεί στο Σαχέλ μαζί με συμμαχικούς στρατούς την αντιτζιχαντιστική επιχείρηση Barkhane, αλλά ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια μείωση του στρατιωτικού προσωπικού της στην περιοχή ώστε στο τέλος να παραμείνουν 2.500 έως 3.000 άνδρες έναντι 5.100 σήμερα.

Η διαδικασία κλεισίματος βάσεων της Barkhane στο βόρειο Μάλι αναμένεται να ξεκινήσει “το δεύτερο εξάμηνο του 2021”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης