Νέα δεδομένα ανακύπτουν αναφορικά με το περιστατικό επίθεσης με πυροβολισμούς κατά του κονβόι που μετέφερε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, είδηση την οποία μετέδωσαν αρχικά τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι αναφορές αυτές διαψεύδονται, καθώς ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα Παλαιστίνιους αξιωματούχους, αμφισβητούν το γεγονός της επίθεσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων λόγων ότι μεταδόθηκε κυρίως από τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες του CNNTurk, την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση «Παιδιά του Αμπού Τζαντέλ», ενώ στο βίντεο που παρουσιάστηκε, άνδρας από τη συνοδεία του Παλαιστίνιου προέδρου χτυπήθηκε από σφαίρες.

Το βίντεο όπου φαίνεται να δείχνει τη στιγμή της επίθεσης:

Πιο αναλυτικά, η οργάνωση «Παιδιά του Αμπού Τζαντέλ» έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της και ισχυρίζεται ότι είναι μέλη του μηχανισμού ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη.

Στη δήλωσή τους, που βγήκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στη δημοσιότητα, έδωσαν τελεσίγραφο 24 ωρών στον Μαχμούντ Αμπάς να δηλώσει ανοιχτά ότι είναι σε πόλεμο με την ισραηλινή κατοχή, διαφορετικά θα κάνουν ανταρσία.

Σημειώνεται ότι ο Αμπού Τζαντέλ ήταν κορυφαίος αξιωματούχος του Ισλαμικού Κράτους, υπηρετώντας ως σημαντικός στρατιωτικός διοικητής και στρατολόγος. Γνωστός για τις διοικητικές του ικανότητες και δημοφιλής μεταξύ των υφισταμένων του, ο Αμπού Τζαντέλ ονομαζόταν «Το Λιοντάρι» μεταξύ των μαχητών του ΙΚ και πολέμησε σε πολλές μάχες στη Συρία και το Ιράκ. Στα τέλη του 2016, ο Αμπού Τζαντέλ είχε γίνει ο δεύτερος υψηλόβαθμος διοικητής του ΙΚ στη Συρία και ηγήθηκε της υπεράσπισης της πρωτεύουσάς του Ράκα ενάντια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στις 26 Δεκεμβρίου 2016.

Δείτε εικόνα από την Γάζα

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης