Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε χωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από τα γραφεία του Ισραηλινού και του Παλαιστίνιου ηγέτη.

Ο Νετανιάχου δήλωσε στον Μπάιντεν ότι χρειάζεται «ενότητα και αποφασιστικότητα» για την επίτευξη των πολεμικών στόχων κατά της κυρίαρχης στη Γάζα Χαμάς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισραήλ. Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για την υποστήριξή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπάιντεν δήλωσε στον Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τον ΟΗΕ και χώρες της Μέσης Ανατολής με στόχο οι αθώοι άμαχοι να έχουν πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες που έχουν ως στόχο την προστασία των πολιτών», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης δήλωσε στον Τζο Μπάιντεν ότι απορρίπτει παντελώς την μετακίνηση των Παλαιστινίων από τη Γάζα στο πλαίσιο της ισραηλινής επίθεσης σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος  υπογράμμισε «το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση» των Παλαιστινίων και καταδίκασε την Χαμάς κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Η Χαμάς δεν υπερασπίζεται το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που εκδόθηκε μετά το τηλεφώνημα. Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε επίσης την «πλήρη υποστήριξή του» στην Παλαιστινιακή Αρχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης