Φορώντας την αγαπημένη του γραβάτα ελληνικού οίκου μόδας που φέρει ελληνικές σημαίες συνάντησε ο Βασιλιάς Κάρολος τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ κατά την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα κατά τη διάρκεια της COP28.

Οι δύο άνδρες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Ντουμπάι είχαν ένα σύντομο τετ α τετ με τον μονάρχη της Βρετανίας να κάνει μια ξεκάθαρη δήλωση με την ενδυματολογική του επιλογή, λίγες μόνο ημέρες μετά την απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού να ακυρώσει το ραντεβού με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιλέγει συχνά στις επίσημες εμφανίσεις του τις γραβάτες του συγκεκριμένου οίκου, όπως έκανε και πρόσφατα όταν υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιόν Σουκ Γιεόλ στο Μπάκιγχαμ.

Ο Βρετανός μονάρχης, ο οποίος έχει ελληνικές ρίζες, είχε φορέσει την ίδια γραβάτα στο ταξίδι του στην Κένυα στα τέλη Οκτωβρίου.

Επιπλέον, το 2018 όταν είχε επισκεφθεί τη χώρα μας είχε φορέσει μανικετόκουμπα με την ελληνική σημαία ενώ όταν είχε υποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο φορούσε και πάλι γραβάτα με την ελληνική σημαία.

Η συγκεκριμένη γραβάτα είναι του οίκου Pagoni, και μάλιστα την ίδια γραβάτα έχει και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, την οποία είχε φορέσει όταν υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Διαχρονική η προτίμηση του Βασιλιά Καρόλου στις ελληνικές γραβάτες

Εδώ και αρκετά χρόνια ο Βασιλιάς Κάρολος έχει δείξει την προτίμησή του στις γραβάτες του ελληνικού οίκου μόδας Thalassa Collections. Πρόκειται για γραβάτες που αντλούν τη θεματολογία τους από την ελληνική παράδοση, την ιστορία και τη φύση. Μοτίβα με αμφορείς, με τσολιάδες, με τσαρούχια, με ελληνικές σημαίες, κρητικά τσεκούρια, ελληνικά γράμματα, άγκυρες που συμβολίζουν τη ναυτική δύναμη, μεταξύ άλλων.

Ο ιδιοκτήτης του οίκου μόδας Μάριος Κρητικός είχε πει σε συνέντευξή του πως υπάρχουν πολλά άλλα σχέδια που βρίσκονται στη συλλογή από γραβάτες του νυν βασιλιά της Αγγλίας. Διαθέτει μεταξύ άλλων τη γραβάτα με την ελληνική σημαία, με τον κρητικό πέλεκυ, τα υφαντά και τις κουκουβάγιες -το σύμβολο της Αθήνας.

«Η πρώτη γραβάτα της συλλογής Thalassa πρέπει να μπήκε στην γκαρνταρόμπα του ως δώρο από κάποιον», είχε εικάσει ο Μάριος Κρητικός, χωρίς να δηλώνει με βεβαιότητα από ποιον.

Στην επίσημη σελίδα της βασιλικής οικογένειας φοράει τη γραβάτα που είναι εμπνευσμένη από τα βυζαντινά ψηφιδωτά.

Μάλιστα, στην επίσκεψή του για τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, δώρισε στον τότε Πρίγκιπα Κάρολο μία γραβάτα από το Thalassa Collections με σχέδιο με τους εύζωνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης